Changes In Life - Kapitel 4

 

 

- Hur har du haft det? Vad har du gjort? Kom du in på college?

- Zayn..., mumlar jag ohörbart.
- Har du någon pojkvän? Hur går det med kärlekslivet?
Nej, Zayn, jag har ingen pojkvän, eftersom jag inte kunnat sluta tänka på dig sedan du åkte.
- Zayn, säger jag, högre denna gång. Han tystnar.
- Jess?
Åh, som jag älskar när han kallar mig det. Det ligger så fint på hans tunga, får hela mig att lysa upp inombords och...
Nej.
- Tänk om jag gått vidare? frågar jag och höjer ögonbrynen. Skaffat mig ett liv utan dig?
Zayns lysande låga i de mörka ögonen drar sakta ner på belysningen, läpparna är omedvetet lätt särade.
- Jag tänke att...
- Att jag gått här och bara väntat på att du ska komma tillbaka? Jag har gått vidare, Zayn.
Ja, säkert.
- Hur tänkte du? fortsätter jag. Åka iväg på X Factor med någon som hejar på dig här hemma, och sedan bli känd och bara sticka? Hur tror du det kändes?
Zayn sitter tyst en lång stund, blickar ner i golvet. Fingrarna pillar med tyget på hans mörka jeans, foten skrapar lätt mot sovrumsgolvet. En lätt rodnad syns på hans kinder, och jag förstår att han ångrar sig. Men hur mycket jag än vill, hur mycket jag än önskar att jag kunde, så kan jag inte förlåta honom. Iallafall inte nu.

 

- Exakt, mumlar jag när det gått fem minuter under tystnad. Jag reser mig och går fram till fönstret, fingrarna fumlar med haspen innan jag får upp rutan på vid gavel. Jag gör en gest ut.
- Ä-är jag inte välkommen?
Jag säger inget, står bara vid sidan av fönstret med handen på rutan så att den står uppe. Jag väntar.
Zayn reser sig sakta och går fram till mig. Jag följer honom med blicken, hela tiden, och han ser in i mina chokladbruna ögon med sina mörka, nästan svarta irisar. Jag bara smälter under hans blick, mina ben skakar lätt då han sträcker ut en hand. Fingrarna drar sig över min kind, som de gjorde förr i tiden då jag mådde dåligt. Han brukade prata lugnande med mig, dra fingrarna över min kind hela tiden. Som jag minns. Åh, som jag minns.

 

Jag fuktar läpparna och suckar, släpper fönstret och sätter mig på sängens kant. Han har gjort det, igen. Förtrollat sig med sin intensiva beröring och smältande blick.
Zayn slår sig ner på samma kudde som innan och knäpper händerna över knäna. Jag bestämmer mig för att väldigt kortfattat redogöra om de senaste två åren - inget som betyder att jag kommer förlåta honom.
- Så jag har tagit bort tandställningen, börjar jag.
- När? är Zayns direkta, nyfikna fråga.
- Förra julen, svarar jag och fortsätter sedan;
- Iallafall, jag kom in på college, nickar jag. På det jag ville, estetiska linjen.
Ett leende drar sig över Zayns läppar, och jag kan inte låta bli att svagt besvara det. Han har den effekten på mig, oavsett vilket humör jag än är på och hur sur jag må vara på honom, så får han mig att le. Helt otroligt.
- Ingen pojkvän, fortsätter jag med en huvudskakning. Jag har blivit sjukt nära en tjej, strax efter att du gick och blev känd...
- Vad heter hon? frågar Zayn snabbt.
- Sanna, svarar jag. Hon flyttade hit från London, hennes pappa fick ett jobb och bla bla bla. Jättetrevlig tjej, men iallafall... Så ja, annars är allt som vanligt.
Förutom att du inte varit här, förstås. Du försvann, tog omedvetet med dig en bit av mig hjärta runt om i världen. Eller så kanske du visste att du tog det, men släppte ner det från Eiffeltornet och stampade på det med dina äckligt stora, fina fötter. Det var kanske därför det gjorde så ont.

~

Efter kanske ytterligare tio minuter så gäspar jag stort. Än har jag inte frågat Zayn om hans karriär, faktiskt inte frågat honom om något, och jag har fortfarande inte förlåtit honom. Varför skulle jag? Säkert kommer det en dag då det händer, men den dagen är inte idag.

 

- Dags för mig att gå, kanske.
Zayn reser sig och går fram till mitt fönster, trampar fötterna i skorna. Jag följer efter honom, öppnar fönstret under tystnad. En vindpust drar genom rummet då rutan går upp, och utanför stirrar den kalla vinternatten in på oss med sina tindrande stjärnor och svarta djup. Lika djupa som Zayns ögon, lika vackra att titta på och lika vackra att försvinna i.

 

- Då syns vi, säger Zayn och ger mig en utav sina sneda leenden. Jag besvarar leendet med ett halvt från min sida, ganska oäkta.

- Kanske det, mumlar jag fram och nickar lite mot honom.
- Godnatt, Jessie.
Zayn delar ut en kram till mig genom att lägga en lång arm över mina axlar och trycka till. Sedan klättrar han ut genom fönstret och landar på metallstängerna. Det sista jag hör honom säga innan jag stänger dörren är;
- Det är skönt att ha sin bästa vän tillbaka.
Ja. Bästa vän. Inget mer. Inget mer.

____________________________________________

 


Kommentera gärna. :)


Changes In Life - Kapitel 3

 
 

Först tror jag att jag inbillar mig, men när jag hör en svag röst och en ny knackning så förstår jag att det är verklighet.

 

Jag stiger trött upp och hasar mig igenom rummet, mot fönstret. Jag drar upp rullgardinen lite och skymtar en mörk gestalt utanför. En tjuv? Eller kanske en mördare? Shit.

 

Jag ska precis dra ner rullgardinen igen då jag hör gestalten säga mitt namn.
- Jessie? Jessie, det är jag!
Jag öppnar försvirrat fönstret på glänt.
- Vem?
- Jag! säger rösten. Släpp in mig!
Jag gör som han säger, fortfarande trött och förvirrad. Händerna famlar med haspen och får upp fönstret på vid gavel, och jag börjar genast huttra i endast nattlinne. Gestalten klättrar in, och det är något väldigt bekant över sättet han tar sig in som får mitt hjärta att hoppa över ett slag.
Gestalten drar igen fönstret efter sig.
- Phu, jag var rädd att du inte skulle släppa in mig.
Och framför mig tonar gestalten fram, gestalten som jag inte sett på evigheters evighet. Det mörka håret har fått en modernare frisyr, och en liten slinga över pannan är blonderad. Men annars är han sig lik, samma vänligt mörka ögon och attraktiva ögonfransar som bildar två perfekta ramar. De fylliga, lätt särade läpparna och det fina ansiktet, allt är sig likt. Till och med kroppen, trots att den blivit både längre och muskulösare.


- Zayn! utbrister jag med stora ögon. Du... Jag... Jag menar... Jag...
- Du förväntade dig inte att jag skulle komma? fortsätter Zayn åt mig, och jag nickar stumt.
- Något i den stilen, ja....
- Här har du mig, iallafall, ler Zayn och slår sig ner på sängen.
- Allt är sig likt, suckar han lyckligt. Utom du.
De mörka ögonen plirar mot mig i någon blandning mellan allvarligt och roat uttryck.
- Hu-hur menar du?
- Du har fått mer former, funderar Zayn. Tandställningen... Håret. Du är sötare.
Hade det varit för två år sedan och han suttit här och sagt så, hade jag himlat med ögonen och sagt, ”Men Zaynie, sluta skämma ut mig med komplimanger!”. Men det är inte för två år sedan, utan det är två år senare. Och vid den här tiden så får den kommentaren mig att rodna.

Zayn skrattar lättsamt.
- Det var längesedan, säger han sedan långsamt och sätter sig på en utav mina färgade tygpallar.
- Låt oss prata...

______________________________________________________

 

Vad tyckte ni? Kommentera! :)


Changes In Life - Kapitel 2

 
 
 

Så han ska alltså komma hem?

 

Jag suckar och lägger mig raklång på den mjuka sängen. Det är ju vad Sanna sagt. Och efter ett tags tänkande kollade jag även twitter - mycket riktigt, där stod det. Han skulle komma hem. Och det var idag.

Idag är även två dagar sedan Sanna informerade mig, och det är söndag kväll. En vecka till, sedan börjar skolan. Men det är bara några timmar till, och sedan börjar helvetet. Helvetet där jag hela tiden kommer vara medveten om hans existens i huset bredvid, men bli ignorerad.

 

Jag reser mig från sängen med en suck och smiter ut ur sovrummet. Lägenhetens övervåning är tyst, men tevens ljud hörs nedanför trappan i vardagsrummet, och jag tassar in i badrummet, låser om mig. Väl inne tar jag av mig klädesplagg för klädesplagg, tills jag är helt naken. Handduken lägger jag fram, för att sedan stiga in i duschens kabin och dra för duschdraperiet. Vattnet vrids på och strömmar ut ur munstycket, blöter ner min kropp och värmer upp mitt inre. Tankarna forsar lika fort vattenstrålarna, tankar som får mig att till mestadels må dåligt. Kommer han är ignorera mig helt, eller...? Jag tror inte ens att det finns något andra alternativ, det är klart att han kommer ignorera mig.

 

När jag sluter ögonen kan jag se allt framför mig. Hur han brukade klättra över stängerna och knacka på mitt fönster, eller hur vi brukade stå på metallställningarna mellan de två husen och prata natten lång. Han fick mig på bättre humör, vi skrattade alltid åt de mest fåniga saker eller diskuterade saker som kanske inte alls var särskilt viktiga, retade och gjorde narr av varandra. Men det var då.

 

Nattlampan är det enda som lyser upp rummet. Den kastar skuggor och ger ifrån sig ett varmt, rosa-aktigt ljus som får allt att se så mysigt ut.
Jag hänger jeansen över skrivbordsstolen och drar nattlinnet över huvudet och ner runt rumpan. Sedan slår jag mig ner på sängens kant och sätter på mig mina mjuka sockor, tjocka som raggsockor fast mjukare än fleece.
Jag lägger täcket över benen och kryper ihop i sittande ställning under det. Ryggen lutar jag mot sänggavelns kant, och en tidning slås upp i mitt knä.

 

Jag läser trött, i ungefär en halvtimme. Tillslut är klockan tjugo i ett på natten, jag är trött efter allt festande över nyår och behöver helt enkelt sova.

Jag lägger ihop tidningen på mitt nattduksbord och krälar ner under täcket. Min kropp kurar ihop sig och jag sträcker ut en hand, släcker lampan. Det rosa skenet försvinner, och ersätts av mörker. Även mina ögonlock blir tunga, och jag ser inget mer. Jag glider längre och längre bort, bortanför verkligheten och till drömmarnas land, där allt kan ske.

 

Då knackar det på fönstret.

___________________________________________________

 

Hoppas ni gillar det, kommentera gärna! :)